HTML

Autómentesen

Az alternatív közlekedési megoldások blogja.

Friss topikok

  • elektromoped: Elektromoped? Igen ez a moped az én tulajdonom,és a hölgy pedig a feleségem,de nem rokkant !!! Ez ... (2011.01.31. 20:01) Elektromoped

Linkblog

Archívum

2009.12.12. 16:38 Gergely István

Elektromoped

Az első, megoldásnak nem nevezhető szerkezet amire rábukkantam a neten az egy Elektromoped elnevezésű járgány. Elsőre úgy vettem ki, hogy ezt mozgáskorlátozottaknak ajálják és ha ránéztek, akkor valóban, vitathatatlanul alkalmas erre a célra. Viszont én simán el tudnék képzelni egy ilyen hátas üléssel rendelkező járművet. Nem lehet olyan kényelmetlen ezzel flangálni a városban. De lássuk, hogy mit mondanak a technikai adatok!  Súlya: 103 Kg Na ez már húzós. Mivel kicsi nem hagyhatom kinnt, mert ellopják. 103 kg-ot viszont nem tudok felvinni az emeletre. Ha házba laknék és lenne garázsom, akkor nem lenne rossz de ezzel kiesik mindenki akinek nincs garázzsal rendelkező lakása. Sebesség: 15 Km / Óra Na ez nagyon kevésnek túnik. Tehát már addig eljutottunk, hogy háza kell legyen annak aki ilyent használ. Ha háza van, akkor valószínü, hogy nem a körút mellett lakik, vagyis kemény kilómétereket kell utazzon, amíg beér a városba, ami a 15 Km / órával sajnos megoldhatatlan. A telyesítménye egy feltőltéssel: 40 Km ez viszont nagyon komoly. Ez a telyesítmény simán elég lenne a városi használathoz. Nem is kellene tölteni naponta. Az ára 150.000 Ft és 300.000 Ft között mozog. Sok használtat lehet találni a neten. 100-150 ért hozzá lehet jutni.

Egy járgány ami nem alkalmas arra, hogy magánszemély megvásárolja és közlekedjen vele a városba, mivel nem mindenki tudja tárolni és aki tudná az meg 15 Km / órával soha nem érne be a belvárosba.

Viszont simán el tudnám képzelni, hogy úgy ahogy külföldön sok városban megoldott az autómatikus kártyás bicikli bérlés, úgy az Elektromoped is hasznos tudna lenni a városban. Lennének elektromoped pontok, ahonnan bárki elveheti akinek kártyája van. Megy vele, használja és leteszi a céljához legközelebbi ponton található elektromoped állomáson.

Ti mit gondoltok erről ? Ez lehet alternatíva ?

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://automentesen.blog.hu/api/trackback/id/tr71592707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elektromoped 2011.01.31. 20:01:15

Elektromoped? Igen ez a moped az én tulajdonom,és a hölgy pedig a feleségem,de nem rokkant !!! Ez a foto egy áruházban készűlt ,a weblapomra . Ez egy elektromos moped , bárki tudja használni,és nem olyan lassú a 15km/h sebesség! Ha nempróbálta ki ,akkor szerezzen egy alkalmat,és próbálja ki!Ez nagyon okos találmány,időseket rokkantakat,és akárkit kitud szolgálni. ÜDV: www.rokkantkocsi.hu
süti beállítások módosítása